Gyakoriak, és kevéssé vizsgáltak az IgG/IgG4 ellenanyagok kiváltotta táplálék intoleranciák. Ezek nem közvetlenül étkezés után, hanem több órával a táplálék elfogyasztása után, sok esetben napokkal később jelentkeznek. Az ok a bél falának megváltozott, zavart barrier funkciója, melynek következtében a táplálék alkotórészek a véráramba kerülnek. Az ide került anyagok stimulálják az immunrendszert és így keletkeznek azok az IgG típusú ellenanyagok, melyek a különféle tüneteket okozzák. Ezek vizsgálatára (vérvétel útján) 221 és 46 táplálék specifikus IgG-t vizsgáló panel áll rendelkezésre.Táplálék specifikus IgG vizsgálatot végzünk. A panaszok ilyenkor nem allergiás eredetűek!

Diéta hatására az ellenanyaok eltűnhetnek a vérből,ezért a diéta mellett végzett vizsgálatok eredménye bizonytalan!

Táplálék intolerancia vizsgálata 221 táplálék-specifikus IgG-vel: 60.000 Ft
Tej,tejkészítmények,halak,tenger gyümölcsei,gyümölcsök,gyógynövények és fűszernövények,húsok,zöldségfélék,olajos magvak,gabonafélék,egyebek(tea,élesztő,gesztenye,kakaóbab,gomba,kávé,kóladió,méz,nádcukor,stb...)

Táplálék intolerancia vizsgálata 46 táplálék-specifikus IgG-vel: 25.000 Ft
alma, bárányhús, dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvizi hal(lazac,pisztráng),élesztő, fehér hal(tőke és lepényhal),fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom. olajbogyó, paprika(piros,zöld,sárga), paradicsom, póréhagyma, rák és kagylómix, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség(borsó,lencse,bab).